Tankar och infall.


måndag 24 januari 2011

Nä då, han ljuger inte!

SkaldemanJag håller fast och jag håller ut. Jag skippar kolhydrater och äter fett, fett, fett och en hel del protein. Det är en något annorlunda sak att äta sig ner i vikt än att viktväkta och jaga pluttar, färgploppar eller kalorier i största allmänhet. Tänkte att jag skulle visa min matcoach och en av de böcker som jag bläddrar i så ofta, så ofta. 

Skaldeman före och efter en tid på sin egenkomponerade “fettdiet”. Att tro att man blir fet av fett är lika dumt som att tro att man blir grön av grönsaker, säger han bland annat. Nu får han plats i ett av byxbenen! Så längt har jag inte tänkt att gå men en liten bit ditåt!

 

GI-NOLL-bibelnMan kan äta massor av gott utan att äta kolhydrater. Man kan dock inte äta potatis, rotfrukter, pasta, ris eller bröd. Svårast hittills har det varit att skippa brödet. Man kan ju ta en skiva ost och bre smör på den och sedan låtsas att man käkar smörgås, men jag är inte fullt så lättlurad. Jag försöker istället att hitta annant som kan ersätta mackan. Det har resulterat i att jag dricker llite mindre kaffe än tidigare och det lär bara vara en fördel. Jag har hittat massor av goda gröna eller röda tesorter som känns snälla för magen och som värmer gott när jag känner mig sugen.

I den här boken finns råd och dåd, men det är ändå på nätet som jag får mest inspiration. Här en kul sida tillexempel:

http://fetthajja.blogspot.com/

Fetthajja3

Skaldeman säger att man inte ska gå ner mer än ett halvt kilo i veckan om man vill att huden ska hänga med i stället för att hänga lös. Jag ligger bra till där! Jag har fyra veckor tillgodo innan jag underskrider det halva kilot. Det är nog så för de flesta – att man tappar rejält till att börja med och sedan saktar viktnedgången in. Men som sagt, det går åt rätt håll! Första veckan pinkade jag ut en massa överflödsvatten och minskade 2½ kg på vågen. Sedan har det inte gått lika fort, men jag har minskat i omfång på ett bra sätt. Jag tror att måttband är bättre än våg när det gäller att mäta framgångar i att äta sig smal.

Nu är det strax dags att söka upp kudden och i morgon är det slut på min tredje vecka på bokstavsdieten. Tiden går fort när man har roligt! Det är roligt när man gör framsteg. Skaldeman och tiden hjälper till!

Må gott!

KraM.

14 kommentarer:

 1. Å du är så duktig och motiverad vännen. Önskar jag hade nått av det. Tänker en hel del när jag äter men inte alls som du. Här slinker det ner både potatis ris pasta och bröd men inte i den mängd som jag åt förut.Så lite vikt har jag tappat i alla fall :-) Kämpa på nu vännen du klarar detta med glans :-)
  Ha en go fortsättning på veckan kära du.
  Kramar OM gör TINA

  SvaraRadera
 2. Hej. Lycka till med viktnedgången. Skaldeman är säkert bra, men jag vill väldigt gärna äta potatis,ris,pasta,bröd, allt det där som man inte får....... Mitt problem är som jag skrev i min blogg, att jag äter alldeles för stora portioner. Jag försöker minska på dom rejält.Jag har precis börjat ,så än har det väl inte hänt så mycket. För ett antal år sen var jag med i Viktväktarna och gick då ner ca 15 kg på 9 månader.Därför vet jag att det funkar på mej. Idag åt jag kokt fisk ,broccoli och en liten,liten slatt med hollandiessås.Och det var skit gott.
  Tänk om man ändå kunde få på sej sommarkläderna utan att behöva köpa nytt igen!I storlek större.Vill inte,har inte råd heller att förnya garderoben hela tiden.
  Nä, nu ser vi framåt mot en "smal" sommar,vilken metod vi än väljer! Kram LISA

  SvaraRadera
 3. Jag är grymt impad! Eftersom jag formligen AVGUDAR kolhydrater är det där ingen diet för mig, försöker med att minska portionerna och börja röra på mig istället, ekvationen att äta som en skogshuggare när man rör sig som en av krämpor härjad gamling går inte riktigt ihop.

  Hejar på dig allt jag kan! Kram!

  SvaraRadera
 4. Om jag skulle banta så är det den metoden jag DEFINITIVT skulle använda. Man kan ju se det så här...det tar många år att lägga på sig fettot...då kan det få ta ett tag att få bort det oxå. Och kroppen hinner vänja sig också...go girl!

  SvaraRadera
 5. Ska äntligen ta mig i kragen och skicka en kommentar och inte bara läsa...
  Tycker att det är kul att fettforskningen går framåt må jag säga. Jag är en av de där som aldrig gick på det där med lightprodukter av ngn sort. Jag kunde inte för mitt liv förstå varför man skulle ta bort fettet i mjölk tex OCH samtidigt alla nyttiga vitaminer som fanns naturligt och sedan ersätta det med konstgjorda dito. Skulle det konstgjorda vara bättre än det äkta? Nix, det vägrade min hjärna att tro...
  Samma sak med allt i den vägen. Viktväktarnas skräpmat tex...Tar man bort fett så måste man ju ersätta det med något för att få rätt konsistens. Tillsatser...Jag blir fortfarande förfärad när jag läser innehållsförteckningarna...Inte en äkta vara så långt ögat når, bara skräp.
  Tycker också att detta med denna diet är mkt intressant ur hälsosynpunkt för de sjukdomar som anses orsakade av fel kost,tex diabetes typ II. Människor med denna sjukdom som går över till fettrikare diet får ju bättre värden och kan i många fall sluta med sina mediciner. Fantastiskt tycker jag och tvärtemot vad "vetenskapen" har försökt påvisa.
  Det har ju visat sig att mycket i forskningen är bluff (ang fett) och att man undanhållit studier för att gynna livsmedelsindustrin...Skrämmande!
  Kan bara säga för egen del att jag alltid ätit mkt fett, smör, grädde, äkta majonnäs odyl, mkt grönsaker, nötter, frön och jag har inga viktproblem. Och jag har aldrig något sockersug som så många tycks ha. Själv tror jag att det beror på att fettet håller en mätt och då ropar heller inte kroppen efter något. Det finns ju också skrämmande exempel på människor som svälter (cellerna i kroppen svälter alltså)trots att de är feta pga av att de äter för mycket snabba kolhydrater.
  Önskar dig lycka till och må den fettrika maten falla dig i smaken!
  Kram, Susanna

  SvaraRadera
 6. Du är väl för skön
  Lycka till!!!!!
  Här finns det en till som skulle behöva ta tag i sina överflödiga och slänga dem åt fanders men karaktären ....Var är den????Borta!
  Just nu mår jag inte så bra och då är det ingen idé Jag får se när jag blir bättre igen.
  Vilka underbara bilder du har i bloggen under.Den första och sista är kalas...
  Tack söta, goa, rara du för din inhopp hos mig Jag blir skitglad skall du veta...Kramizzzzz
  Ha en härlig tisdag...

  SvaraRadera
 7. Kära vän och fettmedätare..! Så härligt att höra att det flyter på bra för dig! :) För min del är det här det absolut minst krångliga eller jobbiga sätt att äta på som jag har testat genom mitt ofta överviktiga liv. Det här passar mig helt enkelt! Jag är inte hungrig eller sugen mellan målen - jag känner inte att jag behöver "försaka" något speciellt - halleluhja! Vikten rinner av i sin egen lilla takt, jag säger som du; måttbandet, eller känslan av hur kläderna sitter!, är bra mycket vettigare att avgöra hur det hela fortlöper. Vissa veckor händer mer än andra. Helt ok det med just eftersom det inte är något "lidande" involverat.. ; )
  Numera har vi ett par limpor skivat kolhydratfattigt bröd i frysen, s.k LCHF-bröd. Så de dagar jag känner för en mer riktig macka till frukost - tjong! åker 2 skivor ner i rosten.. : ) Förut gjorde jag annars "sesamfröbrödet" ofta och hade på lut i kylen. För som du säger; smör på en ostskiva..det passar inte heller riktigt mej..
  TACK för en länk jag inte hade sett ännu! Skall jag genast lägga till i min LCHF-mapp här..för ny inspiration är alltid bra!
  Stora KRAMEN damen <3

  SvaraRadera
 8. Glömde att tala om...att när vi hade ett "dietstopp" i december och därmed åt kolhydrater igen under dessa veckor pga av semesterresa och jul..typ. Då gick jag raskt upp 4kg igen av de 6,5kg jag hade tappat med LCHF innan i november...Så för min del var det ett lätt val att "börja om igen" efter nyår. Som sagt, min kropp mår bättre av det här och jag får inga sockersug som jag så lätt får när jag äter kolhydrater. Jag börjar med att äta långsamma nyttiga sådana - som jag egentligen tror är "bra mat" för många - men så vips! upptäcker jag att jag tappat spärren och äter av alla sorter efter ett tag...*grrr* Jag blir gränslös. Inte bra.
  PS. 3 av de uppätna 4 kilona är nu väck igen.. : ) Och nu skall jag sluta skriva.. jag lovar! ; )

  SvaraRadera
 9. Ha det fortsatt roligt, men se till att du inte försvinner helt!

  SvaraRadera
 10. Måste säga att jag tycker du är duktig!!! MYCKET DUKTIG!!! Min svaghet är kolhydrater i alla dess former:(
  Så min kära Vidarböna, kämpa på & var rädd om dig:D Massor m kramar grån Ann

  SvaraRadera
 11. Det blev fel...... Jag menade FRÅN Ann, inte grån...Kram

  SvaraRadera
 12. Själv är jag smal av födsel och ohejdad vana, men å andra sidan har jag alltid älskat smör och grädde och har svårt för sötsaker(t o m frukt!) så jag tror stenhårt på det där sättet att äta. Lycka till och kram!

  SvaraRadera
 13. Ååh..! tack för dina tips , jag ska just testa den här metoden och hoppas den nu bara ska fungera. Hade gäster i helgen som har gått ned 16 kg på det här settet så det är väl bara att man är tillräckligt envis tror jag.
  Önskar dig en fin fortsättning på veckan
  från Kristina

  SvaraRadera
 14. Hej och tack för din kommentar! Ja, nu är jag tillbaka i bloggvärlden igen efter datorhaveriet. Hur mycket jag får med mig från den gamla datorn får jag veta senare i veckan.
  Men jisses så mycket jag har att uppdatera mig om.
  /SA

  SvaraRadera