Tankar och infall.


torsdag 20 januari 2011

En vacker vinterdag på min ö.

motljus-och-rimfrost.

Jag väcktes av månen flera gånger i natt. Inte vet jag varför men jag sover aldrig bra när månen är full. Tidigt i ottan stod han precis utanför sovrumsfönstret och lyste mig rakt i ansiktet. Jag bestämde mig för att det fick vara slutkämpat med den här natten och klev ur sängen.

Efter att ha pussat maken och dottern farväl och stängt dörren efter dem tog jag itu med morgonyogan. Jag tar ett pass medan solen sakta stiger, jag vaknar lugnt och fint och själen kommer på plats utan några större åthävor. En dusch och några muggar kaffe på det och jag är redo att carpa!  Diem alltså.

Idag var den var inte svårfångad, eftersom kameran skrek att den ville bli använd.

Dagen var så strålande vacker att jag inte bara borde gå ut – jag ville också! En sak som inte infaller så ofta när det är kallt och halt.

Det blev ingen lång promenad men jag kom i varje fall utanför dörren.

vinterdag-008 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bäckravinen kan vara hänförande även på vinterhalvåret även om jag föredrar när vitsipporna blommar och ormbunkarna slår ut sina gröna små vingar. Det var vackert idag! 

Löv-med-rimfrost.

   När jag kom hem blev det varm vetekudde över höfterna och ryggläge på spikmattan. Jag somnade gott och sov en bra stund.

 

 

 

 

 

 

 

Kan någon fatta att det går att somna med naken hud mot de här vassa plastpiggarna? Jag kan, (somna alltså) men så är jag väl sällsynt hårdhudad!

spikmattaspikmatta hel

 

Nu är det kväll i vår trädgård och nu är det kväll i vårt hus.

Vinterkväll.

Dags att plocka bort spikmattan ur sängen för nu ska det sovas på riktigt.

Må livet gå varsamt fram med er!

KraM.

 

 

 

 

 

 

 

 

10 kommentarer:

 1. Ja du gårdagen var väldigt vacker.Fullmånen kände jag inte av- Men jag hade några dagar för som jag inte kunde få ro att sova. Förstår du tog en promenad. Njuter av dina bilder å där nere i ravinen är det fint och rofyllt. Där kan man meditera på en stubbe. Men så klart det får vara varmare då :-) Du lägga mej på spikmatta det har jag provat en gång å det var inget jag vill göra om. Men man har ju olika
  njutningar :-)))
  Ha nu en go helg hjärtat. Ta hand om dej å var rädd om dej.
  Kramar OM dej gör TINA

  SvaraRadera
 2. Låter som en ganska skön dag även om du inte kunde sova på natta....mig skulle du INTE få ner på den spikmattan utan en tjock kudde under ryggen kan jag erkänna hahaha...Trevlig helg..

  SvaraRadera
 3. "själen kommer på plats utan några större åthävor"- dina formuleringar är helt fantastiska!

  Härligt att du kom ut en sväng, vackert som bara den var det minsann!

  Spikmattan- sedan alldeles för länge försummad favorit, sover aldrig så gott som på den.

  Kraaam!

  SvaraRadera
 4. Jag förstår du tycker det är skönt att ligga på spikmattan :)
  jag gillar nämligen oxå det och känslan som uppstår när blodet börjar pulsera :) underbart...
  dessutom är det ju otroligt gött att få komma till ro en stund och jag brukar säga att ont ska med ont fördrivas :)
  du får lära tant tina hur man slappnar av på en sån :)
  underbara bilder som alltid här :)
  njut av helgen och kramen som kommer här
  KRAMen Damen
  och puss i örat

  SvaraRadera
 5. Sköna bilder som alltid! Spikmattan... Njaaaa, känns inte som det är något som passar mig.
  Ha en skön helg, med eller utan spikar.
  Kram/SA

  SvaraRadera
 6. Spikmatta! Det är mitt liv de se. (Gärna ihop med vetekudde på magen) Fantastiskt skrivet och ljuvliga bilder. Det bor en poet i dej och jag älskar när hon blir framsläppt
  /mariannE

  SvaraRadera
 7. Jag är oxå en hårdhudad typ..; )Spikmattan är det klart bästa sättet att försänka kroppen i skön nedvarvning och sakta glida in i drömmarnas land...Zzzz. Månen står rätt in genom vårt sovrumsfönster och väcker mig ofta med sitt klara sken. I love it! Då ligger jag där och känner mig upplyst och balanserad och somnar om så gott..
  Dina foton är VinterVackra! Jag skulle oxå vilja ha en bäckravin bakom huset..det är klart rofyllda ställen! Precis som Tina kan jag gärna sitta där på en stubbe och meditera lite.. :)
  Kram raring! Hoppas du får en go lördag <3

  SvaraRadera
 8. Hej kära Vidarböna! Det där m fullmåne & sömnproblem känner jag igen, har oxå jättesvårt att sova.
  När jag ser dina foton blir jag så sugen på att skaffa en kamera. Min gick sönder och sen dess har mobilkameran fått vara vikarie;D
  Du kanske redan vet det här men jag läste ur boken Moster Märtas husapotek (på nätet men jag ska beställa den) att Arnika är superduper mot stela och värkande leder. Köpte Arnika massageolja när jag varit på Vidar och den gick åt fort så nu har jag köpy ny och det fungerar förträffligt! Jag tänkte på dina värkande leder... Allt som hjälper är finemang:D
  Sköt om dig min vän! Kram Ann

  SvaraRadera
 9. Så otroligt vackra bilder! Som alltid... Kram!

  SvaraRadera
 10. Spikmattan en förunderligt välgörande tingest. Jag tror att den inte bara fixar kroppen utan även till en viss del själen. Jag har nyligen plockat fram min igen, la den under axlar och övre delen av ryggen. Stor var min häpnad när jag morgonen efter var så pass mycket bättre i mina knän att jag utan besvär reste mig från sängen.
  Kram till dig goa ö-dam!

  SvaraRadera