Tankar och infall.


fredag 30 juli 2010

Pyttsan!

  Krassestolen blommar

 

Tji fick jag!

Jag tyckte att jag fick en strålande ide! Min gamla korgstol hade gjort sitt som möbel men kunde få tjänstgöra som stilleben eller installation i trädgården över sommaren. Jag ilade iväg till den lokale blomstermånglaren för att inhandla lämplig växt.

Något slingrande som växer fort! Krasse såklart!

På fröpåsen stod det ljusgul dubbel blomma ,utbrett växtsätt! Det jag såg framför mig i andanom var en korgstol liksom lindad med krasseslingor och stora dubbla ljusgula blommor! Resultatet blev inte riktigt så! Jag hade nog tänkt mig lite yvigare och mera prunkande, men jag antar att jag får var nöjd som det blev. Man kan inte få allt!

Grannfrun fick ungefär hälften av föna. Hon petade ner dem utmed staketet, med påföljd att hon har stora krassebuskar som blommar yvigt och mycket! Ge för mycket kärlek till krassen och den svarar med att bli ogin!

Krasse närbild

Ljusgul krasse är det hur som helst! Nästa år ska jag gräva ner stolsbenen i jorden (alternativt ta bort både dem och själva sitsen) för nu har jag lärt mig att krasse ska inte odlas i behållare. Sen slänger jag ner några frön i den stela leran och säger “Visa vad ni går för” och låter bli att ödsla kärlek eller gödsel. Det kommer att blomma av bara sjutton!

Kanske kommer det att se konstigt ut med ett ryggstöd och två karmar som sticker upp ur jorden? Jämfört med det så är en sits fylld med sten och jord fullständigt normalt! Eller hur?

Kanske att hela möbeln får gå till hävderna efter den här säsongen.

Vi får väl se…….

Snart nog är jag där (i nästa odlarsäsong menar jag)! Jag insåg idag att snart är Glada Juli slut, slut, slut…… ….och fick lite lätt ågren med tanke på vad lite jag vet om höstens göranden och låtanden……

Tiden står aldrig stilla och den kommer lika fort som den går, så det är inget problem egentligen. Problemet ligger mer i att jag inte är i fas vare sig med att ta emot eller släppa iväg densamma.

Min vackra ros är överblommad. Jag har samlat blomblad i en burk med tätt lock. När kvällarna blir långa och kölden kryper innanför tröjan ska jag öppna locket försiktigt och lukta på sommaren som ligger däri! Jag har sommar på burk i kylen oxå för idag har jag plockat svarta vinbär och gjort marmelad. Den burken lär nog vara tom långt innan sommaren har försvunnit! Men den är gjord för att ätas!

RosenknoppHa det gott Kära vänner!

Augusti är en sommarmånad och har vi tur så konverterar även första höstmånaden September till en sådan i år.

Det har hänt förr!

KraM.

14 kommentarer:

 1. Jadu, jag beundrar din energi trots att du har dt som du har det...
  Själv är jag ur led, semestern slut och skitväder den mesta tiden. Kort semester, jo, för sjukskrivna förlorar semesterrätten till hälften TROTS ATT MAN JOBBAR!Och egentligen har jag inte rätt till de två veckor jag haft heller om jag blir fortsatt sjukskriven. Spelar ingen roll hur mycket eller lite man är sjukskriven, man förlorar rätten till hälften ändå...Ny semesterlag som trädde i kraft 1/7 i år...Vet inte om det är den sittande skitregeringens verk det också...Först på tredje året har man rätt till semester igen...Så är man sjukskriven av ngn anledning så tycks de tro att man är det för att man inte vill jobba och då är man ju ändå ledig och går bara hemma och slår dank...*dryper av sarkasm...*
  Önskar dig framtidshopp och tro på det du ska och måste och behöver göra i höst...Jag finns om du vill prata, goaste vän! Kramar i stora lass♥♥♥

  SvaraRadera
 2. Varför blir inte saker som man vill? Jädrans krassefrön som inget växte som du hade planerat. jag glömde alldeles bort att sätta sina frön i år men jag tycker om den blomman. Din krasse stol får du inte kasta bort gör ett nytt försök nästa år för jag tycker ide´n var kanon. Kanske det är fröna det beror på eller så är det är att du gav bort en del till grannen.:)))
  Marita vi sätter oss på en stubbe i skogen och ropar på hjälp... just nu känner jag för det. Kramen damen

  SvaraRadera
 3. ... vi kan ju ta en termos kaffe med oss och ett pkt cig:)))

  SvaraRadera
 4. Själv har jag inte fått petat ner ett endaste krassefrö i år...jag tycker att dina blommor är FINA. Så det så! : )
  Nu har jag förresten "läst in mig" lite mer på din gamla blogg och ja, jag förstår ju mer nu vad du menar med igenkänningsfaktorer.. ; ) Jodå.
  Jag hoppas mycket på september månad jag..tycker ofta att det kan vara årets vackraste och lugnaste månad.. Sensommar som dröjer sig kvar, naturen börjar gå ner i varv - och mindre folk i omlopp vid havet.. ; )
  Nu skall jag falla ner i soffan och invänta den hemringda pizzan. Är fullständigt urtrött efter dagens "andliga äventyr" - precis som jag brukar vara. All is good <3
  KRAM till dig från mig.

  SvaraRadera
 5. Du jag tror inte det var fel på stolen utan fröna. Hade krasse i en låda på lekstugan i många år och den blommade kan du tro. Så gör ett nytt försök nästa år.Nu ser vi fram mot fler sommarmånader i år som har annat än krasse att bjuda. Förresten du skulle kanske ta å plantera suckelenter i stolen å låta den så ute hela året. Tänk när du kan sätta små tomtar bland blommorna till jul. Nu vilar jag allt jag kan och laddar batterierna inför måndagen. Kramen i massor hjärtat

  SvaraRadera
 6. Hej svejs!
  Här kommer min nya bloggadress.
  http://lotta-hippsomhapp.blogspot.com/
  Min gamla är borttagen på grund av virus.
  Vi var fler som drabbades… Riktigt tråkigt
  Tack för alla glada tillrop på min gamla och välkommen till min nya om du har lust och vågar .
  Jag har inte virus på datorn, utan det var på webbhotellet ”tror jag.”
  Jag tog det säkra före det osäkra och tog bort den och så hoppas jag att det aldrig återkommer.
  Kramizzzz// Lotta

  SvaraRadera
 7. Hej o go söndag vännen! Har just suttit och beundrat dina vackra bilder. De är kanonfina!
  Trevlig och positiv blogg. Håller med dig, hoppas och tror att sommaren hänger i ett tag än. I dag regnar det, men det hör ju sommaren till...
  Ha en bra fortsättning! Kram/SA

  SvaraRadera
 8. Även om det inte blev som du tänkt så tycker jag att stolen och blommorna är jättevackra!Själv har jag äntligen fått blommor på fjärilsbusken men då tycks alla fjärilar ha dött av värmen??? EN mal har landat,inte precis vad jag tänkt mig ;-)Kramar om och önskar dig en skööön söndag!

  SvaraRadera
 9. En bra ide tycker jag med stolen...osis med krassen men det var nog ett måndagsex. Behåll stolen nästa år och gräv ner den...om inte annat så får kanske folk nåt att fundera på när dom ser den :)...Nä sommaren är inte slut, och jag tror (läs hoppas) att september också blir fin! Kram och ha en bra kryssning!

  SvaraRadera
 10. En kul idé med korgstolen :) Har man bara fantasi så kan man skapa mycket....
  Än hoppas jag att sommaren har mer att erbjuda. Gillar inte hösten så värst.... Ok, vackra färger o så men sen... kommer den långa mörka kalla hala vintern !!
  Ha det gott/Britt Inger.... Trevlig blogg föresten, hit kommer jag nog och hälsar på igen om jag får :)

  SvaraRadera
 11. Hej Marita
  och tack för att du tittade in!
  Jag blir alltid lika glad.

  Det är säkert ingen större tröst för dig, när jag berättar att min krasse inte ens blommar än.
  Jag lyckas aldrig med dom, trots att jag så gärna ville.

  Vet inte om jag lyckas få hälsningen till dig nu.
  Jättefin sida du har här också.

  Må så gott
  och ha en riktigt fin vecka.
  Kramar
  Cumulus.

  SvaraRadera
 12. Det blev ju superfint det där även om du hade en "grönare" tanke med det hela. Jag tror på din idé om att inte slösa för mycket kärlek på dem! Skämt åsido tror jag att krasse trivs med MYCKET plats för fötterna, alltså hellre i fria jorden än i kruka eller liknande.
  Hoppas att du nu får en fin augusti innan hösten (som jag älskar!) är här!
  KRAM!!

  SvaraRadera
 13. Tänk att jag gjort samma sak. Gett bort krasse som växte så det knakade medans den jag behöll bara blev en fis. tror jag hade för lite bytta. Den andra bodde i en jätte urna.

  SvaraRadera
 14. Vilken härlig blogg
  jag har suttit och skrattat och njutit mig igenom den..
  Du är en fena på att få till det.
  Blommorna är ljuvliga.
  Taskigt att grannens blev bättre
  Jag fattar inte det
  Du har ju ett stort kärleksfullt hjärta så du borde brädat henne i hästlängder
  fast jag vet
  Du gav henne fröna med äkta kärlek.
  Det är din förtjänst att de växer så bra där.
  Ta åt dig ...
  Astromerian eller vad de heter i bloggen inunder är helt fantastiska
  Vilken skärpa....
  Du är superduktig på att fota men det vet jag ju sen långt tillbaka.
  Jag hörde att det har varit bröllop...Hoppas att ni hade det fantastiskt på den underbara ön.
  Kramizzzz på dig goa människa

  SvaraRadera