Tankar och infall.


tisdag 17 augusti 2010

Drottningen av det kluvna sinnet.

Det är nog så man bäst beskriver mig i dessa dagar. Jag orkar inte riktigt gå in på orsak och verkan just nu utan konstaterar bara att jag lider brist på stadga i såväl sinne som vilja.Murgröna på Fårö.

För att bevisa, mest för mig själv, att det inte är någon stor kris vare sig i Kapernaum eller här på min ö tänkte jag sätta in några av alla vackra minnesbilder jag har från familjens resa till Gotland förra veckan. Gotland liknar ingenting annat i Sverige.

Ön är stor och större delen består av momark med knotiga tallar och de områdena är inte vackra. Mil efter mil åker man genom småvuxen tallskog och det ser magert och eländigt ut. Men det finns annat också. Visby är en fantastiskt vacker stad med sina torn och sin ringmur.

Genom små gluggar i västra muren kan man titta på havet. Har man tur kan man fånga solnedgången genom en liknande glugg på ett torn bredvid Österport. Sådan tur hade jag. Kvällen var fantastisk och solnedgången vid havet magisk.Vi bodde fyra dygn på norra delen av ön, ett område som jag inte utforskat så mycket tidigare. Fårösund och Fårö är mycket speciella platser och det är mäktigt att se raukarna stiga mot himlen.Vid fyren på Fårö byggde jag ett eget litet torn av mjuka stenar ovanpå en skrovlig kalkstensformation. Solen sken och det var otroligt rofyllt där bland alla kalkstenar med mer eller mera synliga avtryck av urtidens levande djur. Jag behöver få perspektiv på tiden ibland.

Fårö är ett ställe för kontemplation. Att se ut över havet och följa den steniga strandkanten ger mig en ro i sinnet och får min hjärna att slå av på takten.

Det tror jag är nyttigt.

Raukar och kuststräcka.

Nu är jag hemma i den grå vardagen igen och ska försöka få ordning på densamma. Maken har börjat sitt arbete, sonen har flyttat till sin universitetsstad, nästa vecka börjar dottern skolan och jag…….

……vet inte riktigt hur mitt liv ser ut framöver.

Det ska jag blogga om längre fram. Nu tränar jag på att dingla med benen och att tro på en ljus framtid. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, med en dåres envishet:

“En dag i taget! Det är aldrig kört!”

Ta hand om er därute i livet!

KraM.

6 kommentarer:

 1. Hej. Vet du vad: Gotland har alltid lockat mej.Jag spelar på Keno emellanåt. När dom har dragning på TV så visar dom varje dag en vy från ön. Då tänker jag alltid att :Dit måste jag åka nån gång. Undrar om det nån gång blir av?Vem vet? Jag kanske vinner på Keno så jag har råd att åka dit!Tror att jag skulle trivas väldigt bra där.När jag ser dina fina foton så längtar jag ännu mer!
  Ha det gött och dingla på! Kram LISA

  SvaraRadera
 2. härliga vackra bilder gumsan :)
  det är skönt att ha dej hemma igen
  säger som jag alltid säger till dej
  jag tänker på dej och jag bär dej i mitt hjärta och jag vet att du fixar det här Marita
  kramen från Gnuttisen

  SvaraRadera
 3. ja Gotland är fantastiskt och du likaså... samt dina ord "En dag i taget det är aldrig kört" inger ett sådant hopp inom en så även jag har stor nytta av dem. De kommer för mig då och då när livet blir lite "knöligt" och varje gång så tänker jag på dig... du kära dam på ön... som är en helt underbar gåva till mänskligheten och som jag fått lära känna... det är FANTASTISKT!!!
  Visst lät det där bra...:))) det betyder AJ LAVJO bilderna är så vackra och jag känner precis hur du kände det inom dig då strosade runt vid havet.
  KRAMEN till dig... tänker på dig

  SvaraRadera
 4. Havet och skogen är fantastiska att finna ro i! Jag är lite ledsen att det var så länge sen jag var på Gotland, men nog minns jag mycket av hur det såg ut. En gång var min syster och jag på "sommarhem" hos en tant vid Fårösund som hade 9 (!!) katter. En katt hade bara ett öga och gillade att bli kliad under hakan. Tanten var inte så snäll...

  SvaraRadera
 5. På Gottland har jag aldrig varit. Men önskar mej dit :-) Njuter av dina bilder och beskrivning.Ett underbart bröllop fick ni ju uppleva också :-)
  "En dag i taget . Det är aldrig kört" Bra tänkt hjärtat. Men vägen å dagen är tung många gånger. Men du ska veta att många följer dej på din dag. Inte bara jag. Du ger mej så mycket i livet min goa Marita och jag hoppas jag kan ge dej lite också. Just nu skulle jag vilja ge dej ett gott liv om jag kunde. Kramar om dej och och sänder över massor av kraft till dej.

  SvaraRadera
 6. Hej i natta!
  Vill inte störa,klockan är sen...men måste ju visa att jag hittat dig.Har skrivit 2 kommentarer,som gick 'opp i rök',får se om denna fastnar?
  Kramen är som alltid...innerlig.

  SvaraRadera