Tankar och infall.


torsdag 15 juli 2010

Huvudstaden tur och retur.


Att få komma hem till sig själv, att få sova i sin egen säng och att få sova tills man vaknar utan väckning - det är lycka.

Huvudstaden lockade oss och vi bokade hotell för tre dagar. Solen stekte, sommaren var allestädes och svetten rann. När det var som varmast tog vi vår tillflykt till underjorden och satt på tunnelbanestationer för att gå ner i temperatur.
Vi var turister och vi njöt av folkvimlet, trängseln och stadens puls.

Vi var turister och åt oss rejält mätta vid hotellets frukostbord och vi svettades på bussar, köade vid glassbarer och tog en öl på en uteservering på Söders höjder.

Vi blev mätta på storstadens utbud och vi bytte Park Inn i Solna mot en herrgård utanför Nora.

Från en ytterlighet till en annan.

Massor av folk, högt tempo och +32 i innerstaden mot ödsligheten, noll tempo och +20 vid Fåsjön. På vägen mot Örebro mötte vi regnet och temperaturen ändrades radikalt på en kort stund.

kr ett kr två kr lobelia

Det var härliga dagar i Stockholm, en stad att njuta av och vara stolt över.

Humle i korgstolen.

Men det är här under min korkek som jag har det allra bäst. Det grönskar i min trädgård och snart tror jag att min krassestol slår ut i blom. Det var ett förfärligt oväder här medan vi var borta och en stor rosenbuske blåste omkull med sina stöd. Idag har jag slagit ner störarna igen men det regnade så väldigt att jag fick avsluta innan jag var klar. Det var skönt att arbeta i regnet men mina skyddshandskar blev så tunga i vätan att jag inte orkade lyfta armarna. Stockholm 2010 140

Nu blåser det och det är uppehåll. I morgon är nog handskarna torra och jag kan få ordning på rosen igen. Annars blir det en annan dag. Det är ju semester!

KraM.

7 kommentarer:

 1. en KRASSESTOL...vilken smart dam du är.Kan tänka mig att det kommer att se fint ut. Du har så många ideér men du är en konstnär. Ja det är du...kreativ och vacker som en rosoch Lika God som en Dajmstrut. Jag känne igen mig i din beskrivning att stadsbesöket. Det är kul och på samma gång är det så underbart att få komma hem till sin egen säng. STHLM är vackert och det finns så mkt att se men man orkar inte riktigt med allt på en gång. Samma då vi var i Malmö jag var helt slut på då vi kom hem.
  Din tyrädgård är så fin... ngn gång ska jag sitta i den där gungan du har... det kommer att bli very nice:))) kramen kära vän

  SvaraRadera
 2. Som sagt:"Borta bra men hemma bäst....!" Har själv precis kommit hem o VATTNAT o RENSAT allt visset......härligt!Förstår att du njuter i din fina oas!

  SvaraRadera
 3. Ja du visst är det fint i Stockholm å visst är det kul att semestra. Men man sätter värde på lugnet när man kommer hem. Du den stolen vill jag gärna se i full blom :-)) Hoppas du inte tog i för mycket i trädgården nu. Du måste vara rädd om dej vet du även om det gror ogräs när man är hemifrån. Nu ska vi ta nått svalkande här efter att ha rensat all svamp Gunnar fick i dag igen :-)))) Ha en go helg och njut av sommaren.
  Kramen hjärtat

  SvaraRadera
 4. Stockholm är vackert men det är hög puls där! Visst är det skönast hemma med egen säng, kylskåp och dusch :) Här har vi suttit på balkongen inpå småtimmarna, druckit lite vin och pratat. Ha en go helg...kramen.

  SvaraRadera
 5. Kul att ni fick så bra dagar i huvudstaden och i Nora. Men, som det brukar vara, borta bra men hemma bäst. Det händer mycket i er trädgåd ser jag. Har ni samma väder som här så slipper du även att vattna idag...
  Ha en go fortsättning på helgen! Kram/SA

  SvaraRadera
 6. Det var kloka ord du skrev inne hos mig du..Ja, det kommer nog en sådan dag när man bör börja prioritera Sig Själv. Tack för de orden!
  Din krasse-stol verkar väldigt spännande! Jag tar allt och lägger till dig i min blogglista nu - så jag kan följa dig och så hoppas jag förstås att få se fler bilder på när stolen BLOMMAR! : )
  Önskar dej en härlig dag i trädgården nu när regnet sköljt rent naturen igen..!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Älskar din krassestol men mest av allt gillar jag korkeken och jag funderar allvarligt på att skapa mig en egen på balkongen :-)Borta bra men hemma bäst tänker jag när jag läser om Stockholm.Eken är ju därifrån och vill alltid tillbaka,gärna nu meddetsamma medan jag gärna skulle åka till "min" stad...Uppsala! Kanske vi kan kompromissa och satsa på Knivsta,fniss! Hoppas allt är bra med dig vännen?! Själv mår jag bättre med den nya antideppmedicinen.Ett mirakel om det håller i sig,peppar,peppar! Kramar om och önskar er en skööön fortsättning på sommaren!

  SvaraRadera