Tankar och infall.


lördag 3 juli 2010

Slussen med ett halvår emellan.

februari nollsex 007 Slussen 005  

Jag satt på bryggan jättelänge och hade fötter och vader ner i vattnet. När den första köldchocken lagt sig började jag tänka att det skulle nog funka att sänka hela kroppen under ytan. I vattnet lekte en mängd ungar i varierande storlek. Sådana har ingen känsel så man kan inte lita på att det är badbart bara för att de ser ut att ha det härligt! Solen gassade och snart var jag så genomvarm att det var nödvändigt att få lite svalka för att inte riskera solsting. Ett nätt litet svanhopp senare och hyperventilationen var ett faktum. Gudars skymning vad det kändes kallt!

I am not a quitter – så jag stod där bland isflaken tills andningen normaliserats någorlunda och sedan dök jag ner under ytan och tog några rejäla simtag. Det var riktigt skönt efter en stund och jag kan än en gång konstatera att när man väl har premiärbadat för året så blir det aldrig värre än så att doppa sig. Jag var i fler gånger och då var jag mycket snabbare på att komma i vattnet! Nu har jag gjort det för i år och nu kommer jag att bada varje dag resten av sommaren. Om det inte är åska och drivis förståss!

februari nollsex 002 Slussen 009

När vi skulle lämna Slussen och åka hem kom jag att tänka på att jag tog bilder just här i vintras när snön låg tjock och havsisen bar. Det är ett fantastiskt land vi har med både polarklimat och tropiska nätter!

Njut av sommaren vänner! Det är ett halvår sedan som vi njöt av vackra vintervyer och tyckte det var ljuvligt att vi äntligen fått rejält med snö! Jag hoppas innerligt att vi kommer att tröttna på värmen också och säga att det vore väl härligt om det kunde komma lite regn och bli lite svalare. Men det säger vi inte på länge än!

Allt Gott!

KraM.

8 kommentarer:

 1. härliga bilder och härlig text:)
  du lockade ut mej häromdagen att bada när du bloggade om just bad och idag var 3.dje gången jag var ute och stekte fläsket och badade, lite kallt i början men sen enbart skönt..
  jag är väl nästan den enda som skulle välsigna en dag med regn och åska :)
  ha det gott
  Kram Gnutt

  SvaraRadera
 2. Jag längtar absolut inte efter nåt regn! Även om det är hett som i h-----t så är det ljuvligt. I dag har jag inte badat men jag var ju i Varberg över midsommar och några dagar till.Då badade jag flera gånger.Problemet där är att det är så långgrunt så man får gå nästan till Danmark innan vattnet går över knäna.Men skönt var det.Och inte så där hiskeligt kallt heller.I morgon kanske jag cyklar iväg till badet,är väl inte så där överförtjust i sötvatten.Men i brist på annat så får man väl stå ut.Dyngpölar kallar jag det.Ha det Kram LISA

  SvaraRadera
 3. Jag har inte badat ännu.....men det är mycket kvar av sommaren! Roliga bilder och svårt att tro att det är i samma land :). Har just stått och tittat på brandrök som letade sig över trädtopparna...förmodligen bland villorna nedanför där jag bor. Ha en skön söndag Marita...kram

  SvaraRadera
 4. Ja du,visst njöt vi av snön(åtminstone jag)....men nu är det också vackert,så det förslår....Vaknade(andra gången!) vid halv tio o hörde regnet droppa....bra för växterna,så dom överlever hettan! Ha det gõtt,där vid havet!(som,precis som syrran säjer,är bäst att bada i....)Få se om nattlinnet kommer av över huvud taget(hm....så brukar man ju ta av det...)idag...Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Här har det inte badats än & det är inte säkert att det blir något heller. Jag brukar bada vart fjärde år ungedär... ;)

  SvaraRadera
 6. "Ungefär" ska det vara!

  SvaraRadera
 7. Inte badat än å vet då inte om det blir heller. Badkruka som jag är. Kul men dina kontrastbilder. Tänk vad naturen bjuder på du. Men njuter av sommaren gör jag, var så säker. Nu har vi ju fått lite regn så vi får en svaligare natt i natt.Säjer jag inte nej till. Men strax är värmen tillbaka :-)
  Ha det fotrtsatt gott i sommartid.
  KRAM

  SvaraRadera
 8. "I vattnet lekte en mängd ungar i varierande storlek. Sådana har ingen känsel så man kan inte lita på att det är badbart bara för att de ser ut att ha det härligt!" Hahahahaaaa

  SvaraRadera