Tankar och infall.


söndag 25 juli 2010

Lägesrapport.

Seg, rastlös, uttråkad, med mycket spring i benen, Svårdiagnostiserad men ungefär allt det där på en gång. Sådan känner jag mig just för tillfället. Jag försöker att intala mig själv att njuta av sommaren och ta vara på de lediga dagarna. Det gör jag också. Njuter alltså, och tar vara på dagarna.

grönt blad

Efter Stockholm har det varit ön för hele pengen. Nästan. Maken och jag tog en tur in till storstaden Göteborg och bara spanade in stadens brus för ett par dagar sedan. Man behöver inte lämna ön för att få se mer än en människa i taget, för nu har badgästerna anlagt bryggor och sommartorp, men det är ändå skönt att bryta vardagslunken mot storstadspuls. Det är inte samma sak att trängas hos den lokale Icahandlaren som att trängas i Galleriorna i innerstan, det är inte samma sak att försöka få en parkeringsplats vid torget som att leta efter en i gamla Haga och det är inte samma sak att ta en pizza på hemortens lokal som att ta en dagens på en krog i stan.

Blått blad

För övrigt då - hemmaplan. Frånsett en titt in på ett möbelvaruhus på Backaplan på vägen hem. Ibland måste jag bara kolla upp om det finns något nytt som jag inte anade att jag skulle behöva. Det fanns några sådana saker även vid detta besök. En ny blå stor plastkasse och diverse fynd fick följa med hem. De blå kassarnas användningsområden är fortfarande inte totalt utrönta. Fantastiskt praktiska och man riskerar inte ens att det fattas en skruv, en plugg eller en mutter. Den är dessutom redan färdigmonterad! Bara en så’n sak. Min senaste tanke är att förvara fliset från kompostkvarnen i blå kasse över vintern. Så blir det om jag inte får igång maken med att gräva ur en av de befintliga trädgårdskomposterna och lägga ut som “täckbark” i våra rabatter. Hans arbetsinsats är nämligen alternativet till att mellanlagra nytt flis utanför kompostbehållare.

orange blad

Och nytt kompostmaterial blir det. Vi har en liten trädgård och mycket växter. För mycket enligt en i familjen – för övrigt densamme som girigt vakar över sin gräsmatteflik så att det finns lite att gå över med gräsklipparen den enda trädgårdssyssla som inte tillfaller frun i huset. De senaste veckorna har jag gallrat bort åtminstone en tredjedel av alla buskar och bladväxter på våra domäner. Klipp ner och kört i den välsignade uppfinningen kvarnen. Högen av växtdelar, kvistar och ris decimeras radikalt men någonstans måste det förvaras innan man kan ha det till jordförbättring. Det kan bli i blå IKEAkassar framöver. Frågan är bara var de ska förvaras.

grönt och lila blad

Man undrar kanske i grannskapet om jag börjar stapla sådana i ett hörn av vår lilla kedjehustäppa. Å andra sidan kan jag väl bjuda på det!

Tills vi hörs igen: Lev väl!

KraM.

7 kommentarer:

 1. Hejsan! Fortsätt njut och ta dagarna till vara!
  Hälsningar/SA

  SvaraRadera
 2. jag skrattar gott åt IKEA-kassarna. min käre man gillar inte att var i rabatterna eller att göra ngt trÄdgårdpyssel alls så jag funderar på om jag ska förvara han i en sån där BLÅ kasse:))) Själv vill jag... men kan inte göra allt som jag annars alltid har gjort. Män har en tendens att vilja välja sina göromål åtminstone min:)
  Hm...vet du en sak vi befinner oss i samma stämningsläge tror jag... jag är ju likadan just nu Seg, Rastlös, Uttråkad, med mycket spring i benen kanske det är ngt i luften som gör att vi känner oss så:)) kramen till dig

  SvaraRadera
 3. Härligt inlägg med störtsköna bilder.Du håller stien.
  Här är det lugnt
  Alltför lugnt
  Det ösregnar och vi som håller på med att lägga nytt tak på altanen...Stopp och belägg.Hoppas att det snart går över.
  Vi skall ta en tur till Norge i aug.Atlantvägen.Det skall vara jättevackert där.
  Vi hade en sån där kompostkvarn en gång men den åkte på tippen för den förde ett sånt väsen.
  De nya är bättre har jag hört för grannen Mary har en.Vi kanske får skaffa en ny igen för det är ju jättebra för rabatterna.
  ha det super där ute på Öa...
  Kramizzz//Lotta Hälsa han som klipper den lilla gräsbiten

  SvaraRadera
 4. Själv är jag seg, rastlös och utan minsta spring i benen..Nåja. Så kan det oxå vara i perioder. Jag försöker göra som du, ta dagen som den kommer. Just denna dag skall jag dock ner till stora staden och städa ur min pappas rum på äldreboendet tillsammans med lilla mamma och mina syskon. Min gamla far gick bort i förra veckan. Nu är det en del att stå i tillsammans med mamma. Förresten så anar jag att du bor på samma ö som systern min gör..en vacker ö alldeles i närheten av mig.. ; )
  Ditt gröna löv är jättevackert!
  ((Kram))

  SvaraRadera
 5. Ställ kassarna (de blå) på grästäppan....:) Kram

  SvaraRadera
 6. sorry... du vet i auguisti. Mannen jobbar nu och yngsta sonen är hemma... han kom idag så det känns inte kul att åka bort då.
  Men det kommer flera tåg...miss you KRaaaaaaaaaaaam från myrsloken

  SvaraRadera
 7. Tycker visst du kan ta kassarna till komposten :-)) Kanske många som skulle göra det om dom ser du gör så. Häftiga bilder du fått till i dag :-)
  Här blir inget gjort i trädgården nu för kroppen vill ju inte som du vet. Gunnar vill bara plocka svamp. Men jag får ju erkänna att jag blir attans så glad åt svampen. För övrigt tycker jag ni rör på er en hel del trotts lågheten. Men du jag tror det är bra (inbilar jag mej i alla fall )att få se nått annat än hemmet. Försök nu och njut vidare och du slit inte så mycket i trädgården. Tänk på kroppen. Kramar om dej hjärtat

  SvaraRadera