Tankar och infall.


onsdag 30 juni 2010

2 of a kind #5

Fotoutmaning var roligt. Nu antar jag denna:

2 of a kind #5

This weeks theme: Up and Down
Mitt bidrag till utmaningen från "Weekdayphotots" kommer här.
(Klicka så ser du fler bidrag!)

Man ska ta två bilder på samma motiv om jag fattat saken rätt och så ska man tolka temat i sina bilder.
En bild tagen nerifrån och uppåt och en bild fotograferad uppifrån och neråt - så blev min tolkning.
På första syns lite himmel och på den andra lite av marken.
Blomman heter Rosenhallon och bor i min trädgård.







Fototriss was my first try and now I go for this one. I do hope that I have got it right!
Two of a kind. Flowers in my garden. First from below and then from above That means one photo up and one photo down.
If the babel of tongues isn't to extended - this is it!
The flower is named Thimbleberry.

tisdag 29 juni 2010

Tillbakablick - juni 2009.

Vad gjorde du för ett år sedan?
Tema Tillbakablick.
Vilken tur att man kan bläddra i bildarkivet när man ska dra sig till minnes.

Det var varmt och badvänligt i juni 2009. Redan i början av månaden tog jag mitt premiärdopp och jag delade havsvik med ett antal blåmaneter. De tillhör de snällare vattenvarelserna så det är helt OK att bada med dem. Somliga maneter simmar ryggsim och andra simmar bröstsim men mest ser de ut som fjärilssimmare, tycker jag, de vackra Blåmaneterna med sin fjärilsteckning på magen.
Vad var det egentligen som jag fick korn på från båten tidig sommar förra året?
Ett UFO under vattnet kanske?
I år ser jag fram emot att juli och augusti ska bli badvänliga för om jag ska hinna med premiärdoppet i juni så får jag sno mig på. Det är många år sedan som juni inte inbjöd till bad.
Allt gott!
KraM.

söndag 27 juni 2010

Fototriss - fototema Ett, Två, Tre.




Det finns en massa roliga ställen där man kan länka sina bilder på olika teman eller utmaningar. Jag har aldrig gjort det tidigare men tycker att ide'n är kul. Nu prövar jag för första gången och ser om jag får några kommentarer.
Mitt bidrag till temat ETT, TVÅ, TRE. Söndag 27/6 2010.
För att se fler bilder på temat klicka här: Fototriss
Den här veckan är det en tävling som sponsras av: www.photowall.se

lördag 26 juni 2010

Smågrodor och annat lika viktigt.

Midsommarafton, denna den svenskaste av alla svenska högtidsdagar, firade jag i min barndoms nejder. Vädret var vänligt och sommarhimlen så blå som den ska vara en sådan dag.
I hembygdsparken restes den lövade stången på utsatt tid och musiken till detta var, helt som sig bör, både traditionell och trallvänlig.
Det var blomsterkransar, tombola, chokladhjul, hembakat kaffebröd och smågrodor. Det var stappliga äldre damer, ungar som kom bort och finurliga frågor på tipsrundan. Och det var roligt att återse många gamla vänner.


Vid sådana tillställningar måste man köpa lotter och stödja hembygdsföreningen. Jag och dottern vann två chokladkakor och en ostkaka så det blev väl jämnt skägg med utgifter och vinster.

Ett märkligt fenomen blir tydligt när man återser så många av dem som fanns omkring en när man växte upp.Alla de som var gamla när jag var barn såg ungefär likadana ut som på den tiden, men det märkliga är att de som var unga samtidigt som jag var ung - de hade liksom kommit ikapp de gamle och blivit lite rynkigare och lite gråare. Det är knepigt det där för själv har jag ju inte förändrats ett endaste dugg!
Den nya generationen är kopior av sina föräldrar och en del kunde jag gissa mig till släktskap med ganska stor säkerhet. Att en och annan påpekade att jag är väldigt lik min mamma det behöver inte alls läggas någon vikt vid! Att någon kände igen min 20-åriga dotter för att hon är lik mig kändes däremot ganska smickrande. Vem vill vara lik sin mamma? Inte jag och inte min dotter! Men vad gör man åt generna? Jag älskar min mamma och jag vet att min dotter älskar mig, men det räcker med en av varje!
KraM.

onsdag 23 juni 2010

Tankar i den ljusa sommarkvällen

DSC08299

Solen sjöng sina vackraste visor och

strålarna ekade mellan stammar och blad

i min trädgård.

Kören av dofter och humlesurr vaggade mina

sinnen till tröst och

gjorde det lätt att andas den nya dagen.

DSC08294

Pulsen i stenen och marken slog

med mitt hjärtas rytm.

Sinnesmjuk var dagen som just släppt taget.

Jag önskar att dagen som kommer är lika vänlig.



KraM.

tisdag 22 juni 2010

en kort liten natt

Det gäller att njuta medan man kan. Av de korta nätterna menar jag. Snart är det över, dagarna blir korta och nätterna långa som katekesen.

Men nu är nu och det gäller att vara härvarande.

Daglilja.

Jag gick mig ut i kvällningen, tog vara på släpljuset som solen i sena timman slösade över vår dal och förevigade stunden i platt form. Den dagen vi får doftsensor i kameran så får någon Nobelpris därför, och då måste jag köpa ny kamera och ny dator för att kunna bistå. Nu blir det två dimensioner för ett sinne och resten får fantasi och erfarenheter stå för.

Maken som borde stå för glada tillrop och upplyftande av sinne och moral har en fallenhet för helt annat i livet. Hans första morgonreplik idag var:

-Nu blir det allt mörkare.

Detta föga upplyftande uttalande följdes av:

-Snart är det jul!

Jag tror att det var en svart blick från hustrun som fick honom att avstå från vidare uttalanden i ämnet.

Om man tassar tyst i naturen så hör man att det skälver av liv och lust just nu, därute i det fria. Det är fortfarande på tillväxt och sommaren har egentligen bara börjat. Vad än maken påstår.

Än är natten kort och liten och egentligen alldeles för ljus för att sovas bort. En sommardag däremot är lång och stor och mår nästan bara bättre av att man tar en siesta mitt på den. Att sova bort en stund av den hetaste delen av dagen är ett alldeles utomförträffligt sätt att ta vara på densamma. Ett bra sätt att vara härvarande när det är som svettigast.

Skulle sommardagen däremot vara sval, mulen och rentav regnig bör man vara noga med att hålla siestan inomhus och företrädesvis under en tjock filt. Sådana stunder kan också räknas in i de gyllene.

Se nu till att vara härvarande i stunden, var noga med siestan och inse att än varar sommaren läääääääänge.

KraM.

söndag 20 juni 2010

En dag som är dagen efter….

Aldrig i mitt liv att jag skulle sitta framför TV timme efter timme och titta på när en Kronprinsessa fick sin prins, men det var precis vad jag gjorde.

Klistrad framför TV:n följde jag prominenta gäster, beundrade tiaror och sagoklänningar och klämde en tår när de tu blev ett.

Det var en fantastisk tillställning vi fick följa. Vackert, varmt och kärleksfullt!

Brudspirea utan ram

Nu återgår livet i Sverige till det normala och sagan om pojken från landet som blev prins fortsätter, men inte i fullt lika öppen dager som den gjort de senaste veckorna.

Jag har aldrig riktigt brytt mig om vem kungabarnen fattar tycke för eller vem som dejtar vem i den där världen. Blått blod eller inte, vem bryr sig?

Kluvenheten inför kungahus och arvsrätt till äpple, spira och krona är total.

Låt kungen vara kung och låt Victoria bli vårt nästa statsöverhuvud. Hon kommer att vara en strålande representant för Gamla Svea när den dagen kommer.

Jag tycker att vårt Kungahus är något av det mest svenska och finaste vi har och jag tycker att det är en märklig och fullständigt otidsenlig inrättning detta att ärva sitt ämbete.

Kluvet förhållande till monarkin, var det ja.

Kvällning 20 maj 008

Jag tycker att det är ett strålande påfund att alltid ha samma statsöverhuvud oavsett vilken regering man har. För mig får det gärna finnas en på förhand utsedd familj som sköter den delen av statsapparaten. Så länge den gör det som riksdag och regering bestämmer. Det osmakliga i arvsrätt till tronen infinner sig först när makt och förtryck kommer i dess sällskap.

Snack om att de vältrar sig i lyx och att vi undersåtar får betala dyrt för att ha ett kungahus ställer jag mig ganska frågande till. All representation kostar. Så länge kungafamiljen håller sig på den blåa mattan och sköter det den ska sköta så finner jag mig lätt i att det finns en slags gräddfil i livet för medlemmarna i den.

Det ska en rejäl dos kärlek till för att man frivilligt ska ta på sig det liv som den nye prinsen nu har gjort. Kankse har jag en hel hop blå dunster i ögonen men jag tror faktiskt att denne kille kommer att bli en utmärkt annonspelare för Sverige. Under åtta år höll han mun och lät folk tro att han var ganska obegåvad – hellre än att öppna mun och bevisa det eller motsatsen. Vid sin egen bröllposfest tog han till orda på ett sätt som övertygade åtminstone mig om att Viktoria visste precis vad hon gjorde när hon valde livskamrat.

Jag är säker på att de kommer att göra ett bra jobb framöver.

Jag kan inte göra annat än önska dem lycka till.

KraM.

fredag 18 juni 2010

En hint om vad som är på G.



Ibland måste det hända något radikalt för att mina livsandar ska vakna till.

Nu har jag bestämt mig för att min framtid ter sig oerhört ljus. Jag ser fram emot en ny karriär och tycker att det ska bli vansinnigt spännande att följa den och se den utvecklas.
Endast fantasin sätter gränser och jag har inte den blekaste aning om vad som ligger föröver. Det är mycket roligare att tro att framtiden har med sig positiva upplevelser än att oroa sig för att det kan gå åt pipsvängen!

För att markera att något nytt är på G har jag blåst liv i denna gamla sida och kommer att blogga här ett tag framöver. Kanske återgår jag till Space. Kanske stannar jag här. Jag vet inte än men jag hoppas att mina gamla vänner följer mig här också.

Välkommen hit kära gamla vän och välkommen hit nya bekantskaper!
Lämna ett spår så blir jag glad!

KraM

torsdag 17 juni 2010

De här raderna har ett enda syfte! En ny test helt enkelt!
KraM Tina om du kom hit!
Det här stället är svårbegripligt!
Jag ska be att få lite hjälp!
Hoppas att någon hittar hit och visar det!
KramiSalami!

Testing one, two......


Käraste vänner!
Nu blir det en prövotid.
Jag är Karin och den som hittar hit är väl en gammal vän eller oxå en ny bekantskap.
Visa mig på något sätt att du varit här för jag är verkligen förvirrad!

En gång i tidernas begynnelse började jag visst här men det bidde på annan ort senare.
Nu är jag tebax åtminstone temporärt.




KraM