Tankar och infall.


tisdag 22 juni 2010

en kort liten natt

Det gäller att njuta medan man kan. Av de korta nätterna menar jag. Snart är det över, dagarna blir korta och nätterna långa som katekesen.

Men nu är nu och det gäller att vara härvarande.

Daglilja.

Jag gick mig ut i kvällningen, tog vara på släpljuset som solen i sena timman slösade över vår dal och förevigade stunden i platt form. Den dagen vi får doftsensor i kameran så får någon Nobelpris därför, och då måste jag köpa ny kamera och ny dator för att kunna bistå. Nu blir det två dimensioner för ett sinne och resten får fantasi och erfarenheter stå för.

Maken som borde stå för glada tillrop och upplyftande av sinne och moral har en fallenhet för helt annat i livet. Hans första morgonreplik idag var:

-Nu blir det allt mörkare.

Detta föga upplyftande uttalande följdes av:

-Snart är det jul!

Jag tror att det var en svart blick från hustrun som fick honom att avstå från vidare uttalanden i ämnet.

Om man tassar tyst i naturen så hör man att det skälver av liv och lust just nu, därute i det fria. Det är fortfarande på tillväxt och sommaren har egentligen bara börjat. Vad än maken påstår.

Än är natten kort och liten och egentligen alldeles för ljus för att sovas bort. En sommardag däremot är lång och stor och mår nästan bara bättre av att man tar en siesta mitt på den. Att sova bort en stund av den hetaste delen av dagen är ett alldeles utomförträffligt sätt att ta vara på densamma. Ett bra sätt att vara härvarande när det är som svettigast.

Skulle sommardagen däremot vara sval, mulen och rentav regnig bör man vara noga med att hålla siestan inomhus och företrädesvis under en tjock filt. Sådana stunder kan också räknas in i de gyllene.

Se nu till att vara härvarande i stunden, var noga med siestan och inse att än varar sommaren läääääääänge.

KraM.

12 kommentarer:

 1. Jag följer råden såklart....hmmm...maken behöver bli positiv tror jag hahaha. Fina bilder som vanligt! Som sagt...sommaren är bara i begynnelsen än så länge...tack o lov...Kram

  SvaraRadera
 2. Din blogg HAR doft!!! Jag känner den.....!Än en gång får man njuta av strålande foton o tänkvärda ord(om man bortser från makens...;)Nu fryser jag!

  SvaraRadera
 3. Tidsangivelsen stämmer dåligt....det diffar ju på nio tommar...

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Du fångade härligheten där på kvällskvisten. Underbara bilder. Den underbaraste tiden på hela året är NU :-)Tänk vi har hela sommaren framför oss. Njuter. Men var katten har värmen tagit vägen. Den var bara på snabbvisit här i dag.
  Kramen goa Marita

  SvaraRadera
 6. Tack för vackra ord Goa vänner! Nu har jag fått in rätt tidszon och känner mig riktigt nöjd! Den som söker - letar!
  KraM.

  SvaraRadera
 7. Nu börjar sommaren även om dagarna blir kortare.Jag skall fira Midsommar i Varberg hos "ettan".Sill och potäter,jordgubbar.Sju blomster under kudden.Vad kan man vänta sej av det? Drömprinsen eller allergi? Kram LISA

  SvaraRadera
 8. min man sa samma sak igår..nu blir det bara mörkare och mörkare,,,
  Han ska vara glad att han lever för jag nästan förintade honom med den blick jag gav han.
  Jag tänker att sommaren kommer att vara ända till påska ..tralalala... men jag är så okoncentrerad så jag vet inte vad jag ska ta mig till:)
  Vill så mkt på samma gång och då blir det så att inget blir av ...ska skärpa mig.
  Just nu sitter jag med min tekopp och längtar till i mrg så jag kan köpa mer blommor.Jag har köpt mkt orange och det blev FULT. ojojoj jag är skitjobbig som aldrig blir nöjd men ngn ska väl vara det också..
  kramen och tack för underbara foton..de ger livslust till mig!

  SvaraRadera
 9. ...glömde... jag känner mig inte riktigt hemma på BLOGGER... jag e´töntig

  SvaraRadera
 10. Hej där och Tack för titten inne hos mig här om dagen : ) Jag märker att jag uppskattar både dina vackra bilder och trivsamma ord här - så jag lär komma tillbaka... ; )
  Sommarkram till dig!

  SvaraRadera
 11. Lång som katekesen? Härvarande? Underbart uttryckt, som vanligt!

  Jaså har du också en sådan guuube... "God morgon älskling, hur känns det att vara halvvägs till 70?" väckte han mig med på min 35- årsdag *morr*

  Vi ska passa på och njuta maximalt av varje underbart, flyktigt ögonblick av de ljusa sommarnätterna, det är minnet av dem som bär oss igenom de mörka evighetslånga på vintern!

  SvaraRadera
 12. Här är natten lika med noll. Det blir inte ens skymningsljus. LJUVLIGT!!
  Visst är det trist med de som förstör stämningen genom att tala om hur länge det är kvar till julafton och annat trams?! ;)
  Nu njuter vi av sommar, ljus och sol! KRAM!

  SvaraRadera