Tankar och infall.


söndag 20 juni 2010

En dag som är dagen efter….

Aldrig i mitt liv att jag skulle sitta framför TV timme efter timme och titta på när en Kronprinsessa fick sin prins, men det var precis vad jag gjorde.

Klistrad framför TV:n följde jag prominenta gäster, beundrade tiaror och sagoklänningar och klämde en tår när de tu blev ett.

Det var en fantastisk tillställning vi fick följa. Vackert, varmt och kärleksfullt!

Brudspirea utan ram

Nu återgår livet i Sverige till det normala och sagan om pojken från landet som blev prins fortsätter, men inte i fullt lika öppen dager som den gjort de senaste veckorna.

Jag har aldrig riktigt brytt mig om vem kungabarnen fattar tycke för eller vem som dejtar vem i den där världen. Blått blod eller inte, vem bryr sig?

Kluvenheten inför kungahus och arvsrätt till äpple, spira och krona är total.

Låt kungen vara kung och låt Victoria bli vårt nästa statsöverhuvud. Hon kommer att vara en strålande representant för Gamla Svea när den dagen kommer.

Jag tycker att vårt Kungahus är något av det mest svenska och finaste vi har och jag tycker att det är en märklig och fullständigt otidsenlig inrättning detta att ärva sitt ämbete.

Kluvet förhållande till monarkin, var det ja.

Kvällning 20 maj 008

Jag tycker att det är ett strålande påfund att alltid ha samma statsöverhuvud oavsett vilken regering man har. För mig får det gärna finnas en på förhand utsedd familj som sköter den delen av statsapparaten. Så länge den gör det som riksdag och regering bestämmer. Det osmakliga i arvsrätt till tronen infinner sig först när makt och förtryck kommer i dess sällskap.

Snack om att de vältrar sig i lyx och att vi undersåtar får betala dyrt för att ha ett kungahus ställer jag mig ganska frågande till. All representation kostar. Så länge kungafamiljen håller sig på den blåa mattan och sköter det den ska sköta så finner jag mig lätt i att det finns en slags gräddfil i livet för medlemmarna i den.

Det ska en rejäl dos kärlek till för att man frivilligt ska ta på sig det liv som den nye prinsen nu har gjort. Kankse har jag en hel hop blå dunster i ögonen men jag tror faktiskt att denne kille kommer att bli en utmärkt annonspelare för Sverige. Under åtta år höll han mun och lät folk tro att han var ganska obegåvad – hellre än att öppna mun och bevisa det eller motsatsen. Vid sin egen bröllposfest tog han till orda på ett sätt som övertygade åtminstone mig om att Viktoria visste precis vad hon gjorde när hon valde livskamrat.

Jag är säker på att de kommer att göra ett bra jobb framöver.

Jag kan inte göra annat än önska dem lycka till.

KraM.

9 kommentarer:

 1. Säjer som du...inte trodde jag att jag som näatan aldrig kollar TV,skulle sitta över ett halvt dygn o kolla....men man ville inte lämna.Hela tiden nåt att se....Tycker att dom är fina representanter(till skillnad från en del politiker....) för Svea Rike!!!! Idag blev det ett sent uppvaknande....o en l u g n dag....Ha det gott på din fina blogg!Kram!

  SvaraRadera
 2. Håller med dej i allt. Jag har inte hämtat mej än! Kram LISA

  SvaraRadera
 3. Kunde inte ha skrivit det bättre själv! Ja jag satt i 10 timmar och glodde...enbart för att jag diggar Vickan stort...det är en schysst och nobel tjej!

  SvaraRadera
 4. Jag tycker som du... och alla andra som redan kommenterat här. LYCKA... ja det var riktig lycka som de spred omkring sig. Tänk ändå att få vara en prinsessa bara för en dag och att få smak på den där tårtan.
  Prins Daniel och hans tal..ojojoj what a man. Hans pappa var lika go och rar..pratade som en vanlig människa och jag blev kär i dem båda.
  Kramen till dig

  SvaraRadera
 5. Håller med övriga ....Det glöms bort att de faktiskt drar in en hel del pengar också genom god PR för Sverige...
  Och vackert var det...ser ju nästan aldrig på TV annars men igår satt jag där tills det var slut. Med matpaus förstås..;-)
  Och jag blev djupt imponerad av både Daniels och hans pappas tal. Är lika säker som du att detta äkta par kommer att göra ett gott jobb tillsammans. Kramen damen

  SvaraRadera
 6. Ja bara att hålla med :-) En fantastiskt fin dag vi bjöds på.
  Man såg hur kärleken strålade om dom. Härligt!!
  Du hade rätt Marita inga bilder kvar i mina bloggar. Jag har klantat till det IGEN. Försöker nu lägga tillbaka några får se hur det går annars raderar jag bloggarna
  Kram goa du !!!

  SvaraRadera
 7. Håller med dej i alltihopa, och du skriver otroligt bra KRAM/ MariannE

  SvaraRadera
 8. Kan ju inte riktigt påstå att jag håller med dig om att vi behöver något kungahus...men måste hålla med om att jag som inte skulle kolla på spetaklet...men satt och såg med tårar i ögonen.
  Vackra ungdomar och vackra ord...och himla kär dom verkade.... tokkära

  Ha d gott.

  SvaraRadera
 9. jag e´dum i huvvé för jag vet INTE vad "fatabur" betyder:))))
  Puss&Kram

  SvaraRadera