Tankar och infall.


tisdag 22 februari 2011

Inte fullt så tokig


som jag trodde, är jag!

Tack alla snälla rara väniskor för trösterika ord. Mest tack till Indriel som fick mig att faktiskt söka på ett konstruktivt sätt.


Jag var liksom paralyserad när jag insåg (fel) att mina bilder var raderade så jag letade inte efter dem på något klokt sätt. Nu har jag i alla fall hittat dem igen och jag går från Knäppgök till Glad Lärka. Det finns hopp om nya bloggar då humörkurvan går uppåt...... Hittar jag bara photoshop igen så kan det bli bilder i bloggen oxå - eller så får jag göra en ny installation - om jag hittar skivan med programmet.
Under tiden som jag inväntar inspiration umgås jag med maken som har sportlov. Det är oxå gott-humör-främjande! Håll om varandra och lev livet lite långsamt som omväxling. Det lär vara bra för hjärtat!

KraM .

torsdag 17 februari 2011

Knäppgöksblues.





Nej Nåt geni är jag då inte. Snarare en riktig knäppgök och då får man vara precis hur korkad som helst! Jag har lyckats att radera mitt bildredigeringsprogram helt från datorn. Jag har lyckats radera alla mina bilder från de senaste två åren. Jag har lyckats radera allt som var installerat och vant och jag fick ändå ingen ordning på det som skulle åtgärdats. Nu går jag omkring och är fly förb****d på mig själv och riktigt sur att jag inte har någon annan att skylla på. Maken är glad att det inte var han som satt vid datorn och gjorde det fatala misstaget och jag är böjd att hålla med honom. Det hade kunnat vara en skilsmässoorsak annars. Detta är mycket trist och tråkigt och nu har jag ingen lust att blogga för ilskan ligger och kokar under ytan. Jag vet att det är världsliga saker och att livet inte tar slut för att man gör en dundertabbe, men det känns så visset!
Jag tycker att bilden ovan visar mig rätt ljus.
Knäppgök!
Kan någon vara snäll och skicka hit en fixare med detsamma? Gärna en som kan uppfylla även andra önskningar! Det finns en hel del som skulle behöva åtgärdas i hemmet!
Tack.

Medan jag slickar mina sår och grämer mig över min oerhörda dumhet önskar jag er livets goda dagar!
KraM

onsdag 9 februari 2011

lite, lite om läget



Ojojoj vad tiden rusar fram.
Jag kan dessvärre inte påstå att jag har så himlans roligt att det är därför. Här är det mest grådagar och inteaktiviteter som gäller.

Jag har inget roligt alls att blogga om men jag vill gärna dela med mig av något riktigt bra!
Jag tuffar på i Skaldemans spår och det rör sig neråt i långsam takt.
Idag har jag bakat knäckebröd utan en gnutta mjöl från något sädeslag och det blev vansinnigt gott!
Jag gjorde ett "hitte-på-recept" under bakningens gång och när jag tyckte att det såg ut som en skaplig deg tryckte jag ut det på en plåt och skickade in det i ugnen på 200 grader. Det var fortfarande inte torrt efter tjugo minuter så då drog jag ner värmen till 100 grader och det fick stå en stund till.
Det slutade med att knäckebrödet fick stå kvar i ugnen på 50 grader medan jag tog en middagslur och när jag klev ur slafen var det lagom torrt och knaprigt. Det smakade nästan som Wasa Sportknäcke men innehåller ungefär 2,5 kolhydrater per skiva mot 9,5 per skiva av sportknäcket, av ungefär samma storlek. Jag försöker att hålla mig under 15 g kolhydrat per dag så det var en ren fröjd att kunna knapra i sig en sådan här med rejäla skivor cheddarost på till eftermiddagskaffet.
Som jag saknar brödet i denna diet. Fatta att jag är glad över att man kan baka på söndermixade nötter och frön. Om man bara tillsätter lite "husk" för att få en kletig smet så tror jag att man kan baka på mjöl av vad som helst! (Husk finns på Ica bland glutenfritt och är skal av någon slemmig växt. Det hjälper till att hålla samman degen).
Jag hittade recept på Oopsisar på nätet, bilden här nedan är därifrån. Det är ett slags bröd som man gör på ägg och ost och som är ganska OK, förutsatt att man gillar omelett, men jag måste säga att knäckebrödet slår det med hästlängder!För den som blir sugen kommer mitt hemmagjorda recept här:

Kör
*2 dl skalade sesamfrön
* 1 dl hasselnötter
*1 dl solrosfrön
i mixer till fint mjöl och blanda ner
* 1 tsk bakpulver.
Smält
*50 g smör
och blanda med
*1,5 dl vatten.
Häll detta över
* 1 msk husk
* 2 msk linfrön.
Låt det svälla en stund och blanda sedan allt.
Platta ut på en plåt. Grädda!

Jag skar med pizzakniv innan jag gräddade min kaka
och fick 8 knäckebröd, men jag kunde gjort den tunnare och fått fler.
Lycka till och smaklig spis
KraM