Tankar och infall.


torsdag 17 februari 2011

Knäppgöksblues.

Nej Nåt geni är jag då inte. Snarare en riktig knäppgök och då får man vara precis hur korkad som helst! Jag har lyckats att radera mitt bildredigeringsprogram helt från datorn. Jag har lyckats radera alla mina bilder från de senaste två åren. Jag har lyckats radera allt som var installerat och vant och jag fick ändå ingen ordning på det som skulle åtgärdats. Nu går jag omkring och är fly förb****d på mig själv och riktigt sur att jag inte har någon annan att skylla på. Maken är glad att det inte var han som satt vid datorn och gjorde det fatala misstaget och jag är böjd att hålla med honom. Det hade kunnat vara en skilsmässoorsak annars. Detta är mycket trist och tråkigt och nu har jag ingen lust att blogga för ilskan ligger och kokar under ytan. Jag vet att det är världsliga saker och att livet inte tar slut för att man gör en dundertabbe, men det känns så visset!
Jag tycker att bilden ovan visar mig rätt ljus.
Knäppgök!
Kan någon vara snäll och skicka hit en fixare med detsamma? Gärna en som kan uppfylla även andra önskningar! Det finns en hel del som skulle behöva åtgärdas i hemmet!
Tack.

Medan jag slickar mina sår och grämer mig över min oerhörda dumhet önskar jag er livets goda dagar!
KraM

12 kommentarer:

 1. Så tråkigt !Har du ingenting kvar av alla dina fina bilder? Du får ut och fota nytt.Det blir nog bra i sista änden skall du se......
  Detta är nåt som jag är rädd för att det skall hända även mej.Är nog överdrivet försiktig när jag trycker på knappar som jag inte vet så mycket om. Men en vacker dag så händer det,det är jag övertygad om!
  Håller med om att det är världsliga saker,men ack så surt!
  Jag skickar med ett paket med Kalle Anka plåster till såren och hoppas på att det läker snabbt!
  Kram LISA

  SvaraRadera
 2. Fy tusan så eländigt att bli av med så mycket. Men du är så otroligt duktig med kameran så du fyller nog snabbt på i nya arkiv när du fått ordning på det som behövs.
  Ha en go helg! /SA

  SvaraRadera
 3. Hej min vän! Är du säker på att det är helt borta från datorn? Har du sökt filerna? Gjort systemåterställning? Man brukar ju sällan kunna trycka på knappar utan att det kommer upp frågor...
  Back upp! Ett litet USB-minne där man sparar undan för undan är lösningen för framtiden så att du inte drabbas av liknande...Men du vet så klart allt det där.
  Förstår att det är otroligt ledsamt och retligt men vem sa att man inte får vara ledsen över värdsliga saker...De ingår ju de också i den där röran som kallas liv...
  När du har grämt dig färdigt så hoppas jag att du hittar nåt som kan glädja dig en smula!
  Kraam♥

  SvaraRadera
 4. Det är verkligen ingen liten värdslig småsak utan en känslig katastrof när sånt händer och jag förstår att du är förbannad ( Ledsen )Finns det ingenting man kan göra????? Lämna in till nåt datasnille som kan fixa det?! Du har min fulla sympati men var lite snäll mot dig själv....ALLA gör vi dundertabbar!
  Tröstkramar,kraaaaaaaaaaaaaaaaaam!

  SvaraRadera
 5. Åååh..!! vad himmla tråkigt förstår om du känner ilska och hopplöshet en stund över det som hänt!
  Kolla om det hamnat i papperkorgen eller någon annan stans som man kan lyckas få tillbaka allt igen?
  Annars är det bara att kava upp ärmarna och sätta fart med kameran skam den som ger sig du vet. Önskar dig en fin helg kram från Kristina

  SvaraRadera
 6. Dags att skrika K-ordet det högsta du kan... fan fan fan och hans moster...eländes elände men vad hjälper det.

  Inte alls kul då du mist en massa fina bilder. Ja jag tipsade om det där programmet "recuva" men det kanske inte funkar.

  Jag tycler du ska tänka som så att det är en nystart och sen förtränger du det hela. EN miss i den allmänna rensningen:)så klart man blir besviken. Jag raderade hela bloggen... pang bom så vart den borta. Hjärnsläpp får man och det är inte straffbart.

  Puss på nosen min vän kramar i massor

  SvaraRadera
 7. Jag undrar jag oxå om det verkligen äro helt kört...jag skulle vilja rekommendera dig att fråga någon computerwiz innan du helt försvinner in i sorg och ilska. Om du kunde förklara lite mer exakt hur du bar dig åt så kan jag kanske fråga äldsta sonen om han tror på en möjlig rescue mission - om du vill. Han är ju som sagt familjens guru på området och har räddat många av oss från liknande katastrofer. Lillasysters externa hårddisk som brann t.ex. Det gick att rädda en hel del av hennes högt älskade foton trots allt. Vi gör alla misstag då och då vännen <3 Sådant äro livet. Jag kan givetvis inte lova dig någon räddning, men fråga kan man alltid göra. Varför inte liksom? Hojta till om du vill att jag kollar med honom.
  Och så hoppas jag att du har fina dagar tillsammans med mor din nu! KRAAAAAAAM

  SvaraRadera
 8. Här har du en som är korkad...skrev en lång kommentar men hade så bråttom (hm...mjaaaa jag har vin i knoppen ) Så jag gick härifrån innan jag hade skrivit det däringa spamkoden...skit skit skit! Alles försvann....jag är tom i bollen...japp så ere....det jag skrev var att du inte skulle hänga läpp för det ger dig inte bilderna tillbaka...se det som en chans att fota ÄNNU MER som kompensation :)Kram min dam. NU ska jag inte glömma koden...

  SvaraRadera
 9. Men så tråkigt,Marita! Förstår att du är irriterad! Själv har jag min gamla stationära dator stående här sen flera år,under ett bord...Den är full med saker som jag inte lyckas få ur den...pga av min klantighet.Men jag vill inte ta bort den...för tänk om.....;-) Hoppet är ju det sista som överger oss säjs det...! Hur som helst önskar jag dej allt gott,med fina Smålandsdagar! Kraaam!

  SvaraRadera
 10. Å fy katten Marita. Gick allt åt skogen :-( MEN kanske inte. Ser att Mia har ett bra förslag. Ta den hjälpen får du se om hennes son har en lösning kanske. Sen är det dags för en extern hårddisk kanske ? Jag råkade radera tre album för några år sedan å det kändes som en katastrof.
  Ha det nu så gott hos mor. Härligt för dej att få beträda Smålänsk mark ett tag.
  Kramar OM dej gör JAG

  SvaraRadera
 11. Hoppas att du genom ett under (eller någon praktisk övning) hittar igen dina bilder för någon världslig sak är det absolut inte! Jag har en liten extern hårddisk som jag kopierar över bilderna till. Men jag borde nog göra det oftare.. Inte bara en gång om året...
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 12. Underbara knäppgök... BLÖÖÖÖÖH så surt, förstår att du är irri! Även om det kan anses vara världsligt av andra är det ju din känsla inför det som hänt som spelar roll! Och anar att du kanske tänker som jag skulle göra: Vilka pärlor till foton som jag glömt, som fanns där som jag aldrig får veta om för att jag glömt dem? TROR att allt ska finnas kvar i datorn ändå i nån gömd vrå nånstans så återställ vidundret till senaste återställningspunkten. Eller som fler sagt före mig: Anlita nån riktig dataguru att försöka reparera skadan, de kan göra mirakel!

  Lycka till, varmaste av kramar till dig!

  SvaraRadera