Tankar och infall.


lördag 16 april 2011

En dag bland blåsippor.

Det händer något konstigt i mig när jag väl får tummen ur och skriver här på bloggen. Eller snarare när jag ser responsen på något jag skrivit. Plötsligt kommer lusten tillbaka och jag inser vad roligt det faktiskt är – det här med sociala medier. Förra helgen åkte maken och jag till Regementsparken i Uddevalla. Där rinner en vacker liten å och och vattnet hoppade och skuttade vårystert och ivrigt. Här och var ligger det lite onödig skrot som har fått en patina som skulle få antikrundans Knut Knutsson att sucka av hänförelse. Snart är marken där täckt av vårblommor, men förra helgen fanns där mest prassliga löv.

 mina   vatten.  

Idag stod valet mellan att ta hand om en jättehög av mangeltvätt eller fara ut på blåsipps-safari. Valet var inte svårt, ens till att börja med och det blev nästan ännu mer givet när vi såg att solen värmde omgivningarna på ett vänligt sätt. Vi styrde kosan mot Sundsby Säteri som ligger på en liten ö mellan Orust och Tjörn. Där finns en riktigt gammal ekskog och där växer det hejdlöst med blåsippor. Det har inte riktigt lossnat än men om någon vecka är marken blå som ett sommarhav.

En-bild-till-Anna. Solskenet flödade och de sippor som vågat sticka upp huvudet ur marken sträckte på sina smala halsar och vred ansiktena mot ljuset. Jag gillar att gå i närkamp med motiven, med min kamera och jag kan erkänna att jag stundom kröp på alla fyra för att komma i rätt läge. En syn för Gudar kan man tro, men jag offrar mig gärna för den sköna konsten! Motljus är alltid tilltalande och att det samtidigt ger ett tillfälle att odla fräknarna är inget minus, om du frågar mig.

Vitsippor-i-motljus.

Nu är vi hemma från vår utflykt och solen har gått i moln. Snart är den framme och värmer oss igen. Jag tippar på att den inte behöver locka växterna länge till förrän de är villiga att veckla ut ett mäktigt lövverk i naturen. Somliga har redan tjuvstartat. Kaprifolen i Bohuslän tillhör de otåligas skara och det är kanske för att den ska blomma minst två gånger på en säsong som den är så ivrig att slå ut sina bladknoppar. Har man bråttom så har man! Jag är tacksam för att högen med lakan inte springer sin väg medan jag kollar till läget i en blåsippsbacke. Om det kommer en morgondag så finns det tid att mangla. Om det inte kommer en morgondag så vet jag att jag använde den sista dagen på ett klokt sätt.

Kaprifol.

Var rädda om er!

Njut av våren!

Lukta på blommorna och skaffa er gärna en korkek!

Bättre själavård finns inte!

KraM.

13 kommentarer:

 1. Det var ett bra val hjärtat att åka till Sunby å strunta i mangeltvätten. Jag struntade i stryktvätten å så tänker jag nog göra i morgon också. För vad jag förstår så ska solen skina på oss i morgon också.Dt vill jag inte missa:-) Synd jag kom för sent för att se dej kräla runt bland blåsipporna. Hade vart mysig att få träffa er där. Tänk du där blir det bara vackrare och vackrare nu i parken runt gården. Många blommor såg vi och grodor också för den delen :-)) En härlig promenad och en go fika blev det. Nu ska vi passa på att njuta Marita. Kroppen behöver det SÅ väl nu.Vackra bilder du bjuder på som vanligt. Du kan det där du :-))
  Kramar OM gör Tina

  SvaraRadera
 2. En korkek ja...får nog inhandla lite korkar och skapa mig en. Visst är det kul och uppmuntrande med respons på bloggen, även om det bara är ett par ord. Utan dom skulle man nog lägga ner. Ja nu är det en underbar tid vi har framför oss...och att kräla runt med ändan i vädret det får man bjussa på...allt för konsten :) Ha en skön söndag sköna damen. Kramen..

  SvaraRadera
 3. Attans att jag inte kom mig ut till Sundsby just denna lördag då..när jag nu kunde ha beskådat din ändalykt där bland de blåste av sippor.. : ) Jag förstår dig precis, även jag är en krypande fotograf som helst vill inunder blombladen för att fånga motljuset..underbart! Nästa helg är vi nog lokaliserade på den östra kusten av vårt land, men helgen efter det får vi nog ta oss en Sundsby-sväng igen då - så vi hinner njuta av sipporna!
  Tack för inspiration i form av Vackra Vårblomster & Visa Ord min vän! <3 KRAMAR kommer här!

  SvaraRadera
 4. Här finns inga ekskogar och blåsippor var det länge sen jag såg. När jag var i Malmö var jag helt fascinerad över alla vackra träd.
  Hur kan man bo i Norrland där det mest är björk,tall och fula slybuskar:))) jag måste vara mer vrickad än vad jag visste om.

  Om jag varit din granen skulle jag manglat och strukit åt dig för jag tycker om att göra sådana saker:) .Konstigt nog blir jag avslappnad av att stryka för då tänker jag på allt möjligt och löser alla världsproblem.

  Ja du kan skriva med sådan finess att det är en njutning att läsa. fortsätt att dela med dig av dina ord för som du ser så gläder det inte bara mig utan också alla andra som upptäckt vilken underbar människa du är.

  Bara ett fel… du bor för långt ifrån mig:)))
  KRAM PÅ DIG

  SvaraRadera
 5. Visst är det så, det är responsen som gör det...
  Och den ger glädje och energi till meeer...Du skriver fantastiskt bra och jag anar ett stråk av äkta glädje i denna blogg...Man måste någonstans alltid välja och att inte välja är också ett val...Jag säger som min syrra, tvätten går ingenstans, den väntar snällt utan större protester och vem fasen vet om man lever i morgon?
  Kram på dig och fortsätt njuta!♥

  SvaraRadera
 6. Glömde skriva under med mitt namn, har glömt bort lösenordet till mitt googlekonto, därför blir det anonym profil..
  Men kram igen från Susanna!

  SvaraRadera
 7. Tur att en norrbottning i alla fall får se både blå- och vitsippor på bild!! Här väntar vi på islossning av älven. Det mesta av snön är borta eftersom vi haft kring +12 långa tider, men sipporna bor inte i min stad så jag får nöja mig med att se dem på bild.
  Kram!!

  SvaraRadera
 8. hej sköna Orustböna Vilka ljuvliga bilder Vi åkte också dit ut på söndagen för Tina berättade att hon hade fotat grodor.
  Då var det en som blev eld och lågor och ville dit på studs
  Jag hade lika gärna låtit bli för grodorna var så långt ut att det inte blev såna bilder som jag ville ha.
  men det är ju så vackert där ute så det var allt värt besväret ändå.
  Tina och jag var till Dale vatten och fotade blåsippor fast det har du väl sett hos henne. Det var fullsmockat som vanligt.
  Ha en riktig mysig påsk...
  Kramizzz ifrån oss två

  SvaraRadera
 9. "Om det kommer en morgondag så finns det tid att mangla. Om det inte kommer en morgondag så vet jag att jag använde den sista dagen på ett klokt sätt"

  Så klokt att jag skulle vilja brodera det på en bonad och hänga nånstans där den alltid syntes!

  SvaraRadera
 10. TACK än en gång för underbara foton o ord...Just nu längtar jag verkligen efter vårblommorna....tänk om jag skulle missa dem....hemska tanke.Men jag kommer ju hem 3 maj,så då du!!!!

  SvaraRadera
 11. Hejsan !!
  Du gjorde hellt rätt som struntade i din gigantiska mangeltvätt! tog med kameran på en ny upptäcksfärd. Det blev ju fantastiska vackra bilder.
  kram från Kristina

  SvaraRadera
 12. Underbara bilder och text,mmmm! Jag blir GLAD att läsa och självklart ska man lämna manglingen,tssss! Den lär ingen ta ifrån dig eller hur?! Blir alldeles salig när jag ser blåsippor...längtar "hem" då!
  Nu ska den här torsdagen "fångas" Inte i nån blåsippsbacke men det går nog ändå :-)

  Kram på dig kära Marita,ha det riktigt,riktigt GOTT!

  SvaraRadera
 13. Det var länge se´n jag plocka nåra blommor, det var länge se´n jag jag mangla en hel tvätt..
  Ja du lilla syster Yster. Skit du i att mangla, vi har inte manglat nåra lakan på över trettio år och vi sover gott ändå. Här är nu när vi skriver den 5:e maj i nådens år 2011 inte längre så många blåsippor kvar där ute i backen - men nu har gullvivan kommit och det är inte fy skam det heller. Man kan gå och nynna på låten När Gullvivan blommar - den är ju dessutom skriven på ön. Ha det så gott det går

  SvaraRadera