Tankar och infall.


torsdag 12 maj 2011

Medio maj.


Jag har inte någon koll på tiden! Jag har nästan inte fattat att april är här och nu är det mitt i maj.

Vår, försommar, frost och så försommar, högsommar och en fantastisk blomning av allt på en gång!
Det har varit en hektisk tid på många plan och framför allt handlar det mycket om en mental omställning till att kanske få till ett arbetsliv igen. AF och FK, mina ständiga följeslagare, jobbar på att jag ska inse att jag är fullt arbetsför och nu har jag bestämt mig för att försöka igen. Tjugofem procents arbetsträning till att börja med låter inte så mycket men det är en stor förändring och en enorm kraftsamling. Jag har bestämt mig för att det kommer att bli bra och jag ser fram emot slutet av augusti då det hela drar igång.Man är väl karl nog att ändra inställning i livet! Jag har sagt att jag inte skall tillbaka till mitt gamla yrke och det står jag fast vid. MEN det är ändå så att jag har en utbildning och en relativt lång yrkeserfarenhet. Nu blir det en blandning av gammalt och nytt på ett ställe där jag också kommer att ha glädje av mina kreativa sidor. För att få fortsatt rehabiliteringsersättning som jag har nu måste jag “vara i åtgärd” och fram till augusti och terminsstart har jag som uppgift att bli en bättre människa.

Jag ska träna!Träning och jag är inte kompatibla storheter och det är ett underligt läge jag har hamnat i. Dock ganska nöjsamt som aktivitet och jag börjar från noll, så det kan bara bli en förbättring vad det gäller hälsa och kondition. Länge, länge har jag vetat att jag behöver ha eld i baken för att få tummen ur densamma och faktiskt få till någon form av fysisk aktivitet. Att det skulle bli min handläggare på arbetsförmedlingen som stod för den elden hade jag däremot inte vare sig trott eller förväntat mig. Jag är nu medlem på en träningssida på nätet och det är riktigt roligt. Än så länge är det bara jag som kan gå in på sidan och se hur det går med framsteg, bakslag och eventuella träningstriumfer, men om det visar sig att någon av mina vänner följer med eller redan finns där så kan jag tänka mig att ha ett litet utbyte av erfarenheter. “Funbeat” är stället och det kostar gratis att vara medlem. Jag har haft kul när jag har prickat in mina små promenadrundor och sett hur långt jag förflyttar mig och med vilken hastighet jag går. Välkommen att höra av dig om du hakar på!!!Nu är det dags att ladda in lite genom foderluckan. Jag håller mig fortfarande till LCHF och kan stolt meddela att jag är 6,5 kg lättare idag än för fyra månader sedan. Det går sakta men säkert åt rätt håll och om det fortsätter i samma takt så blir det arton kilo på ett år! Det är så man måste tänka!

Jag lever livet i sakta mak och sjunger långsamhetens lov. Jag har inte bråttom och jag har gott om tid. Nu när det är mitt i månaden maj känns det som ett bra sätt att ta hand om sin stund på jorden.

Ha det gott därute och glöm inte att den bästa träningen är den som blir av!

KraM.
PS har försökt att publicera den här bloggen ett tiotal gånger.Nu ger jag tusan i hur det här blir!
Jag hade många fina bilder med i Live Writer - men de går inte att kopiera dem hit. Inlägget publiceras i ren panik och hoppas att jag ska få ordning på sakernas tillstånd så småningom!

9 kommentarer:

 1. Vad håller de på med är min första tanke. Ja jag menar AF och FSK… suck.
  Men så läser jag texten igen och det kan ju vara en idé att ge det en chans…eller?

  Du är positiv och du har klarat mkt som många andra inte skulle göra. Ovisshetens tid är påfrestande och på ett sätt har du väl inte å många val än att försöka… fan jag tycker synd dom dig kära vän.

  Varma kramar och en önskan om att sommaren blir lång solig och varm

  SvaraRadera
 2. Kära Ö-damen!
  Så skönt att du äntligen fick publicerat,kanske de håller på med några förändrinar på er bloggsida/bloggspot..då kan det ju bli så där knasigt ibland?
  Tycker jag minns det från de få webbplatser jag själv haft ngt genom åren,det brukar ju lätta!
  Intressant blogg som alltid,men jag blir lite rädd:Ställ nu inte kraven för högt på dig själv!!
  Du ÄR redan så bra en människa kan vara...förstår inte vad som ska vara ännu bättre innan hösten..Kan man verkligen BLI BÄTTRE än du är?
  Grattis till alla minus kilona;) Fint att det går sakta,då är det väl lättare att hålla vikten sen.Du vet väl att många som 'kör' LCHF använder måttbandet mer än vågen? Spännande med denna sidan du skriver om.Kanske ngt för både mig o dottern?
  Är du säker att det är DU som lever livet sakta,Marita...jag har fått för mig att Världen snurrar allför snabbt just nu.
  Ta gott hand om dig och glöm inte NJUTA mitt i alla 'direktiv'från överheten...känner mig rätt lugn där ändå,tror att du är ovanligt duktig på att ta vara på det bästa i livet å' inte låta dig luras.
  Kramen är innerlig som alltid..

  SvaraRadera
 3. Otroligt vad positiv du är!! Men så bra! För det KAN ju bli hur bra som helst...

  Jag håller med om att tiden går så fort just nu... En vecka borta, en vecka hemma gör att varje gång man kommer hem och ska hitta på något har det redan gått två veckor sen sist! Konstig känsla... Men jag ska inte klaga för jag trivs med mitt jobb!

  Hoppas att du också får något att göra som passar dig!

  Stor varm kram!

  SvaraRadera
 4. Om nån kan klara det så är det du..ha inga höga krav på dig själv bara. Det blir som det blir..man kan inte göra mer än att försöka och därefter ser man vad resultatet blir. Kramelikram..

  SvaraRadera
 5. Ack jo...jag kan vara en ond människa...när nån spyr i min säng t ex. Annars är jag ganska vänlig och timid...;)

  SvaraRadera
 6. Det går säkert bra om du tar det i din takt och inte har allt för höga krav på egna måsten!
  Kanske lättare att säga än att leva med.
  Jag önskar dig en fin sommar med många ljusa ideer och möjligheter
  kram från Kristina

  SvaraRadera
 7. Helt missat denna blogg :-( Men detta visste jag ju om och det kommer att bli så bra tror jag. Visst ska du vara i skolan igen men på ett helt annat sätt som är mera du tror jag. Om orken finns så blir det bra hjärtat. Nu ser vi fram mot sommar och få lite ström i batterierna du. Snart långhelg nu och jag hoppas du ska ha en riktigt go sådan. Vi ska få smålandsbesök. Det ser vi fram mot :-)
  Kram min goa Marita

  SvaraRadera
 8. Hej Svejs
  Det låter inte så illa
  Du är en sån kreativ sprallig och konsntnärlig och härlig kvinna när du inte är under isen, så detta kanske kan vara något.jag tror att du fixar det.
  Här har du en till som börjar lätta i vikt 5½ kg på ett par månader.Det känns underbart.
  Vi har slutat att äta efter sex och så äter vi inget godis och knappt något gott att dricka.
  Det var på grund av gubben som vi började.
  Ha det super i sommar om det blir någon och LYCKA TILL!
  Kramizzzzz

  SvaraRadera
 9. ...och nu närmar det sig mitten av juni. Hoppas att du får en härlig sommar! Kram/SA

  SvaraRadera