Tankar och infall.


torsdag 12 maj 2011

Medio maj.


Jag har inte någon koll på tiden! Jag har nästan inte fattat att april är här och nu är det mitt i maj.

Vår, försommar, frost och så försommar, högsommar och en fantastisk blomning av allt på en gång!




Det har varit en hektisk tid på många plan och framför allt handlar det mycket om en mental omställning till att kanske få till ett arbetsliv igen. AF och FK, mina ständiga följeslagare, jobbar på att jag ska inse att jag är fullt arbetsför och nu har jag bestämt mig för att försöka igen. Tjugofem procents arbetsträning till att börja med låter inte så mycket men det är en stor förändring och en enorm kraftsamling. Jag har bestämt mig för att det kommer att bli bra och jag ser fram emot slutet av augusti då det hela drar igång.



Man är väl karl nog att ändra inställning i livet! Jag har sagt att jag inte skall tillbaka till mitt gamla yrke och det står jag fast vid. MEN det är ändå så att jag har en utbildning och en relativt lång yrkeserfarenhet. Nu blir det en blandning av gammalt och nytt på ett ställe där jag också kommer att ha glädje av mina kreativa sidor. För att få fortsatt rehabiliteringsersättning som jag har nu måste jag “vara i åtgärd” och fram till augusti och terminsstart har jag som uppgift att bli en bättre människa.

Jag ska träna!



Träning och jag är inte kompatibla storheter och det är ett underligt läge jag har hamnat i. Dock ganska nöjsamt som aktivitet och jag börjar från noll, så det kan bara bli en förbättring vad det gäller hälsa och kondition. Länge, länge har jag vetat att jag behöver ha eld i baken för att få tummen ur densamma och faktiskt få till någon form av fysisk aktivitet. Att det skulle bli min handläggare på arbetsförmedlingen som stod för den elden hade jag däremot inte vare sig trott eller förväntat mig. Jag är nu medlem på en träningssida på nätet och det är riktigt roligt. Än så länge är det bara jag som kan gå in på sidan och se hur det går med framsteg, bakslag och eventuella träningstriumfer, men om det visar sig att någon av mina vänner följer med eller redan finns där så kan jag tänka mig att ha ett litet utbyte av erfarenheter. “Funbeat” är stället och det kostar gratis att vara medlem. Jag har haft kul när jag har prickat in mina små promenadrundor och sett hur långt jag förflyttar mig och med vilken hastighet jag går. Välkommen att höra av dig om du hakar på!!!



Nu är det dags att ladda in lite genom foderluckan. Jag håller mig fortfarande till LCHF och kan stolt meddela att jag är 6,5 kg lättare idag än för fyra månader sedan. Det går sakta men säkert åt rätt håll och om det fortsätter i samma takt så blir det arton kilo på ett år! Det är så man måste tänka!

Jag lever livet i sakta mak och sjunger långsamhetens lov. Jag har inte bråttom och jag har gott om tid. Nu när det är mitt i månaden maj känns det som ett bra sätt att ta hand om sin stund på jorden.

Ha det gott därute och glöm inte att den bästa träningen är den som blir av!

KraM.
PS har försökt att publicera den här bloggen ett tiotal gånger.Nu ger jag tusan i hur det här blir!
Jag hade många fina bilder med i Live Writer - men de går inte att kopiera dem hit. Inlägget publiceras i ren panik och hoppas att jag ska få ordning på sakernas tillstånd så småningom!